Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

 

Sokan vannak ebben a tévhitben és inkább összeszorítják a fogaikat és kibírják, ha a masszőr erősen masszíroz.

Az első dolog, hogy különböző a fájdalomküszöbünk. Ami valakinek még csak simogatás, az már másnak fájhat. A masszőr természetesen próbálja belőni a megfelelő erősséget a vendége számára, de nagy segítség tud lenni, ha verbálisan is jelez az ágyon fekvő, hogy milyennek találja a masszázsunk erősségét.

A legtöbb ember feszes izomzat oldása miatt érkezik masszázsra. A megfelelő fogásokkal az spasztikus izomzat lazítható, ha az izom nincs kontrakcióban. Ha fáj valamink, akkor reflexesen izomfeszülés, izomösszehúzódás jelentkezik a területen. És itt el is hangzott a megoldás! Ha a masszázs fáj az érintett izom kontrahálódni fog, tehát az izom nem lesz lazítható, sőt akár fordítva is elsülhet a dolog: még feszesebbé válik az izom!

Miért?

Az izomösszehúzódáskor az izomrostok alkotta izmok rövidülnek és emiatt szerkezete sűrűbb, tömöttebb, lesz tapintása ettől kemény. A masszázs során az izmokat eltoljuk más izmokon vagy alattuk lévő szöveteken, egyfajta passzív edzést kiváltva (ettől lesz izomlázunk masszázs után). Ez által lazulnak az izmaink. Egy kontrakcióban lévő izmot nem lehet megfelelően elmozdítani és nem is érdemes a masszázs hatásosságára tekintettel.

Mi a megoldás?

Addig hatásos a masszázs, amíg azt izomösszehúzódás nélkül tudjuk élvezni, el tudunk lazulni. Ha a fogás már átlépi ezt a küszöböt, akkor ezt jelezzük a masszőrünknek, ő is hálás lesz érte és a masszázsunk sem lesz kidobott pénz.

Várom meglévő és új vendégeimet az Életerő Stúdióban!

Tóth Máté gyógymasszőr

+3630-585-7223

 

 

Recommended Articles