Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Az Életerő Stúdió hatékony megoldást kínál a derékfájás, lumbágó kezelésére.


Választható időtartamok/árak:

60′ – 15 000 Ft

90′ – 21 000 Ft

bérlet vásárlásánál 5 alkalmas árból 5% kedvezményt kap, 10 alkalmas bérlet vásárlásánál pedig 7 % kedvezményt


A komplex lumbágó kezelésünk 3 összetevője:

– Gyógymasszázs: lazítjuk a fájdalom által görcsös és merev izmokat

– Gerinc nyújtás: professzionális gravitációs paddal: a gerinc nyújtása által a porckorongsérvek visszahúzódhatnak, a porckorongok visszanyerhetik eredeti alakjukat.

– Csontkovácsolás: A hagyományos természetgyógyászati módszer, minden ízületre kiterjedő kimozgatása hatásosan segít a derék fájdalmakban.


1. Mi a lumbágó, vagy derékfájás?

Hirtelen fellépő igen erőteljes keresztcsonti, vagy derék fájdalom.


2. Milyen tünetei vannak?

Az esetek többségében olyan erőteljes a fájdalom, hogy mozgásában korlátozza az embert. Meggörbül, vagy a fájdalomtól teljesen mozgásképtelenné válik. Nem, vagy nehezen megy az ülés, állás, fekvés is. A lumbágó csak a keresztcsonti vagy a deréki szakaszon jelentkezik, míg az isiász esetében vagy az egyik, vagy mindkét lábba lesugárzik az égető éles fájdalom.


3. Milyen okok állhatnak a háttérben?

A lumbágó fiatal és idősebb korban egyaránt előfordulhat. Hirtelen mozdulat, nehéz tárgy felemelése jellemzően akkor, ha az emelkedéssel egy időben elfordulunk. Míg fiatal korban megerőltetés hatására léphet fel, idősebb korban már a kopások,

deformitások, sérvek is kiválthatják.


4. Mi a teendő?

– Akkut (friss) esetben, (otthoni pihenés javasolt) amikor a fájdalom heves, sima nem süppedős ágyra, vagy matracra fekszünk a hátunkra. Térdünk alá óvatosan csúsztassunk egy összegöngyölt plédet, ezzel a derekunkat tehermentesítjük. Ajánlott feküdni, amíg csak tehetjük. Amikor kezd ismét erősödni a fájdalom, akkor változtassunk a testhelyzetünkön úgy, hogy enyhülést érezzünk. Alkalmazzunk izomlazító krémeket, zseléket, melyek fokozzák a helyi vérellátást, ezáltal felmelegítve az adott test felületet és oldva a fájdalmat. Néhány napig nem ajánlott az erőteljes masszázs, meleg vizes fürdő, torna.

5. Mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha a nagyon heves fájdalmak több nap alatt sem múlnak el. Ha érzészavarok, vagy bénulásos tüneteket észlel, ha vizelési és székletürítési rendellenességeket tapasztal.

Az okok tisztázása az ortopéd szakorvos, vagy neurológus feladata.


6. Hogyan előzhető meg a lumbágó?

– Ha nehezebb súlyt emelünk, egyenes derékkal tegyük; csípőnket, térdünket hajlítva ereszkedjünk le a felemelendő tárgyért, ne a hátunkat, karunkat görbítsük be. Az emelkedéskor a comb- és farizom megfeszül, a hátizmok csak stabilizálják a törzset.

– Tanulás, munka közben, vagy a számítógép előtt legalább óránként álljunk fel, mozgassuk meg tagjainkat, nyújtózkodjunk.

– Válasszunk olyan széket, amely helyesen, a csípő fölött támasztja meg a hátat. Ha nem ilyen a székünk, akkor ékpárnát tegyünk rá.

– Kerüljük az állandó és hosszan tartó egy helyben való állást is, mivel ez igénybe veszi a hátizomzatot. Ha elkerülhetetlen, akkor speciális gyógybetét, vagy gyógycipő használata ajánlott.

– Amennyiben huzamosabb ideig állunk, időnként mozgassuk meg izmainkat, lazán, nem erőből nyújtózkodjunk.

– Fizikai munka végzésekor ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük túl magunkat túl nagy súly emelésével vagy mozgatásával.

– Tartózkodjunk a hidegtől, a huzattól és a nedves levegőtől, mert ezek elősegíthetik a lumbágó kialakulását.

– Erősítsük hátizmainkat tornagyakorlatokkal. Gerinctorna, vagy Mckenzie torna javasolt.

– Sportolás előtt melegítsünk be, sportolás után nyújtsunk.

– Megfelelő matrac kiválasztása az alváshoz.

– Fogyókúra

– Gyógytorna