Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Az Életerő Stúdió hatékony megoldást kínál a gerincferdülés kezelésére.

Választható időtartamok/árak:

60′ – 15 000 Ft (A csomag 3 kezelést tartalmaz: gerinc nyújtás + gyógymasszázs +  csontkovácsolás )

90′ – 21 000 Ft 

A komplex gerincferdülés kezelésünk 3 összetevője:

– Gyógymasszázs: lazítjuk a fájdalom által görcsös és merev izmokat

– Gerinc nyújtás: professzionális gravitációs paddal: a gerinc nyújtása által a porckorongsérvek visszahúzódnak, a porckorongok visszanyerik eredeti alakjukat.

– Csontkovácsolás: A hagyományos természetgyógyászati módszer, minden ízületre kiterjedő kimozgatása hatásosan segít a derék fájdalmakban.

Mi a gerincferdülés, hogyan ismerhetjük fel!

Amikor meghalljuk ezt a kifejezést, hogy gerincferdülés (scoliosis), többnyire a gerinc oldalirányú elhajlására gondolunk. Ilyenkor a gerinc elgörbült szakaszának mozgékonysága csökken és az esetek többségében már nem is tud teljesen kiegyenesedni. Ha ránézünk az illető hátára, akkor szemmel láthatóan a gerincoszlop jobbra, vagy balra görbül és ha ez fokozódik, akkor a háti szakaszon bordapúp, az ágyéki szakaszon pedig izom púp alakul ki. A gerincferdülés napjainkban az egyik leggyakoribb gerincprobléma és már gyerekkorban el kell kezdeni foglalkozni vele.

Mi okozhatja?

  • mozgásszegény életmód
  • ideg-izom eredet
  • pszichés okok
  • egyéb tisztázatlan okok

Teendők:

  • legfontosabb elem a korai felismerés, ezért ajánlott már kisiskolás korban szűrést végeztetni. A szakorvosi vizsgálat során könnyen kiderül a probléma, valamint akár a kialakulás előtt kiszűrhető a hajlam.Kezelésére konzervatív terápia javasolt: 20 foknál kisebb görbület esetén elég a gyógytorna, gyógymasszázs e fölött pedig fűző viselése is szükséges. Túlzott, extrém méretű elváltozást azonban már csak műtéti eljárással lehet orvosolni.

Megelőzhető-e a gerincferdülés?

A gerincferdülés könnyen megelőzhető, érdemes már gyermekkorban odafigyelni rá. Ugyanakkor gyakran jelentkezik felnőtteknél is, ilyenkor azonban már mindennapi panaszokat okozhat. A gerinc terhelhetősége csökken, így hát- és derékfájás alakul ki, amely akár mozgásbeszűküléshez is vezethet.

A fájdalommentes mozgékonyság fenntartása érdekében tehát kiemelten fontos a gerinc védelme és karban tartása. Fájdalom, merevség, látványos aszimmetria, és egyéb panaszok esetén mielőbbi ortopédiai vizsgálat ajánlott, hiszen a panaszok annál könnyebben kezelhetőek, minél gyorsabban diagnosztizálják.

Kivizsgálás: ortopéd szakorvos, gyermek ortopéd szakorvos

Terápia: ortopéd szakorvos,  gyermek ortopéd szakorvos fizioterapeuta – gyógytornász, gyógymasszázs