Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Az eszközzel végzett lágyrész-mobilizáció a manuális terápia egyik fajtája, amely speciális ergonómiai eszközök használatát foglalja magában. Amikor Ön részt vesz az IASTM-en, a fizikoterapeuta kontúros rozsdamentes acél eszközök segítségével masszírozza az izmokat, a bőrt, a kötőszövetet és a neurológiai szövetet.

IASTM - eszközös myofascia kezelés
IASTM – eszközös fascia kezelés

Az eszközök olyan hatást biztosítanak, amely segít a szakembernek a hegszövet feltörésében és a véráramlás helyreállításában az érintett testrészekben.

Az IASTM-et több tízezer klinikus végzi világszerte. Több mint 50 főiskolán és egyetemen oktatják fizikoterápiás szakokon, és több mint 500 professzionális és amatőr sportszervezet használja (köztük 16 MLB-csapat, 16 NBA-csapat és 18 NFL-csapat).

Az Életerő Stúdió szakemberei javasolják az IASTM-kezelést az izom, ízületi és neuropátiás fájdalmak csökkentésére.

Feltételek, amelyeket kezelünk

Íme néhány olyan állapot, amelyek kezelésére az IASTM-et alkalmazzák:

  • Íngyulladás kezelése (Tendinitis és tendinopathia) – Az IASTM alkalmazható íngyulladás kezelésére a vállban, a könyökben, a csuklóban, a térdben, a lábfejben és bármely más innál. A fascia kések enyhe nyomása elősegíti az érintett ín vérkeringésének fokozását, ami elősegíti a gyógyulást és megelőzi a fertőzést ezen a területen. Ezzel a technikával a túlterheléses sérülések, az úgynevezett tendinopathia is kezelhetők a különböző testrészeken.
  • Izomhúzódások – A húzódások akkor fordulnak elő, amikor egy izom vagy szalag (a csontokat összetartó rostos szövet) túlfeszül vagy elszakad. Az ínhüvelygyulladáshoz hasonlóan az IASTM segít felgyorsítani a gyógyulási sebességet a gyulladás csökkentésével és a hegszövet képződésének megelőzésével.
  • Hegszövet – Olyan esetekben, amikor túlzott hegszövet képződik, az IASTM segíthet ezt feltörni. A túlzott hegszövet gyakran gyulladást okoz, amely krónikus fájdalomhoz vezet, de az IASTM segíthet enyhíteni ezt a fájdalmat a hegszövet által okozott gyulladás csökkentésével.
Eszközös - IASTM - kezelés az Életerő Stúdióban
IASTM eszközös fascia kezelés

Mire számíthatunk a kezelés során

Minden IASTM munkamenet bemelegítéssel kezdődik. Kezelője megmozgatja a merev lágyszövetek területeit, hogy a hegszövetet rugalmasabbá tegye. Ezután rozsdamentes acél eszközzel enyhén masszírozza az érintett területet. Az eszköz a bőrfelülethez nyomódik, és nyomást gyakorol az alatta lévő hegszövetre. Szükség szerint módosítja a nyomást és a sebességet, és addig folytatja, amíg úgy nem érzi, hogy a hegszövet megfelelően felpuhult.

A kezelés után a fizikoterapeuta hűsíti a bőrét, hogy enyhítse a fájdalmat és megakadályozza a gyulladást azon a területen, ahol az IASTM-et kapta. A hűsítést a kezelés után otthon is javasolt rövid ideig (alkalmanként 2-3 percig) alkalmazni. Terápia alkalmával heti két alkalomra tervezzen öt héten keresztül. Fájdalmai csökkenését fogja tapasztalni a harmadik vagy negyedik alkalomra.