Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

 

Egy érdekes kérdés, amibe sokszor bele sem gondolunk. Először is nézzük meg azt, miért alakul ki a feszes izomzat. Ennek indikációja sok forrásból származhat: stressz, rossz testtartás, túlzott igénybevétel (munka vagy akár sport során), tartós kényszer testhelyzet. Ezek során az izomzat, úgy van igénybe véve, hogy az eltér az ideális terheléstől (pl.: egyik kezünket többet használjuk vagy éppen sokat hajlongunk). Ezek hatására az érintett terület izmai megfeszülnek és a régió idegeit és ereit elnyomják, így annak beidegzése gyengül, oxigén és tápanyagellátása sem megfelelő. Az ezáltal felhalmozódott, de célba nem ért tápanyagok további izomfeszülést okoznak, így egyre nagyobb területet érint spazmus.

A fent leírt folyamat télen is megfigyelhető, amikor kimegyünk a hidegbe és picit is fázunk. Reflexszerűen behúzzuk a nyakunkat, és felhúzzuk a vállunk, hogy minél jobban elfedje azt a kabátunk és sálunk. A nyak, vállöv izmai így tartósan feszült állapotban vannak és a rendszeresség miatt a fent leírt folyamat lejátszódik.

A megoldás mindig két összetevős: mit tehet az egyén és mit tehet a gyógymasszőr.

Az egyén esetében fontos, hogy rétegesen, időjárásnak megfelelően öltözködjünk, tudatosan odafigyeljünk a testtartásunkra (ez az élet minden területén érvényes), valamint érdemes nyújtani az adott területet.

A gyógymasszőr a már kialakult vagy kialakulóban lévő problémát is kezelni tudja az érintett területek gyógymasszázsával. Ennek hatásaként fokozódik a vérkeringés, így a fellazult izmokhoz eljutnak a tápanyagok és az ideggyökök is felszabadulnak.

Várom meglévő és új vendégeimet az Életerő Stúdióban!

Tóth Máté – gyógymasszőr

+3630-585-7223

Recommended Articles