Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Kinesio-tape, azaz magyarul kineziológia tapasz manapság egyre elterjedtebb és “divatosabb” gyógyító eljárások közé sorolható elasztikus szalag.

Hátterében a speciális felragasztás a titok , mellyel segíteni tudunk vendégeinknek.

 Hogyan müködik?

A Kinezio Taping technikát dr. Kenzo Kase japán orvos-kiropraktőr fejlesztette ki, aki izom- és ízületsérülteken kísérletezte ki módszerét, mely szerint fáslik és szoros kötések helyett rugalmas szalagokat ragasztott a bőrre, ami együtt mozgott azzal és az alatta lévő izommal, ízülettel.

A gyógyulás lényegesen hamarabb lezajlott, mivel a végtag keringését nem szorította el a kötés, a szalag a helyén maradt, fizikailag támasztott, serkentette az adott felület vérkeringését és nyirokáramlását, ugyanakkor fájdalomcsillapító hatást is kifejtett, és segítette az öngyógyulást.

Mi történik amikor fent van a tapasz?

A jól felhelyezett szalag a bőrt megemeli, és nagyobb térfogatot biztosít a helyi vér és nyirokkeringésnek, az immunrendszer munkája hamarabb lezajlik, a sérült izmon a nyomás jelentôsen csökken, ami gyors és nagymértékû fájdalomcsillapodást eredményez. A fájdalom mérséklődésével újra mozgathatóvá válik a sérült terület, így vérkeringése is élénkül, támogatva a gyógyulást.

kinesio-tapeMilyen esetekben keressünk fel Tape-terapeutát?

A Kinezio Tape-pel hatékonyan kezelhetők:

az akut és krónikus (friss és régi) izom és ízületi sérülések

– duzzanatok, ödémák

– részleges és teljes ficamok,  szakadások, húzódások

– izomgörcsök

– kisebb mértékû visszeresség

– valamint hegek, véraláfutások gyógyításában

Fontos kihangsúlyozni, hogy a Tape nem gátolja a mozgást illetve a mindennapi életben való mozgásunkat.  A szalagok rugalmasak, nyújthatók, olyan vékonyak, mint maga a bőr, mindemellett légáteresztôk és vízállóak.

A kinesio-tape nem egy csodaszer, de kiemelten fontos a szakértelem és a minőség – melyek teljesülése esetén valóban elérhető a csoda!

 

Recommended Articles