Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Manapság már nem ritka azt mondani, hogy mindenki „pörög”, és állandó feszülésben van, mert rohan A-ból B-be, majd B-ből C-be. Pedig pontosan tudjuk, hogy ezek a tényezők nem segítik elő az egészséges életmódunkat.

Ellenben van már számos módszer arra, hogy segíts magadon, mert hiszen csak Te tudsz tenni annak érdekében, hogy ne rohanj, hogy egy pillanatra megállj, és ne agyalj, hanem csak ÉLD meg azt, ami körül vesz, és ami történik MOST!

Nos, ezt lehet gyakorolni. Nem kis idő mire megtanulja az ember, hogy is lehet egy picit lecsendesedni és kikapcsolni. De nem lehetetlen.

Szánj magadra 7 és fél percet, akár reggel akár a munkahelyeden vagy csak kint a szabadban egy padon.

1. Lélegezz!

A légzésszámban van a titok nyitja. Alapesetben a nők 18-20, a férfiak 16-18 lélegzetet vesznek percenként.

Ha a percenkénti légzésszámot csökkentjük pozitív hatásokat érhetünklégzésel.

Például, ha stressz ér minket érdemes a percenkénti légzésszámot levinni 8-ra!

 

2. Írd le, avagy írd ki magadból.

írásHa bármi rossz élmény ér, vagy dühös, mérges vagy, írd ki magadból!Az írás felszabadító, és gyógyító tevékenység.

Nem kell más hozzá csak egy papír és egy toll. (Fontos, hogy ne telefonba írj.)

Az írás gyógyító ereje abban rejlik, hogyha megfogalmazzuk – írásba öntjük- érzéseinket és gondolatainkat azzal, sokkal mélyebb belátásra és megértésre teszünk szert életünk fontos eseményeivel kapcsolatban, mintha csak a gondolkodnánk róluk.

Elég, ha csak szavakat írsz le vagy érzéseket, amik egyből eszedbe jutnak. Hiszen már az, hogy le van írva így rendezettebben látunk és megértjük az Ok-okozati összefüggéseket. Amit pedig megértünk könnyebben el tudunk fogadni.

3. Progresszív relaxáció

A technika lényege, hogy akaratlagosan el kell engednünk izmainkat, majd újra megfeszíteniőket, így mélyen ellazult állapotába kerülünk.

people-relaxation-720x480

A gyakorlatok kivitelezése nagyon egyszerű:

Egymás után meg kell feszíteni a meghatározott izomcsoportokat, rövid ideig megtartani, majd az izmokat újra elengedni. Kezdjük a kezekkel, folytassuk a karokkal, az arcizmokkal, a nyak- és váll izomzatával, a hasizmokkal, a láb izmaival, és végül a lábfejjel.

Mindeközben tudatosítsuk magunkban az izmok megfeszülésének és az ellazultságnak az érzését. A gyakorlatok egyik célja, hogy megtanuljuk jobban megérezni, testünk mely részén alakult ki izomfeszülés.

Vond vissza az elméd minden más helyről és tudatosítsd azt a helyet, ahol ülsz. Csak azt a teret figyeld, amelyet a tested foglal el a fejtetőtől a lábujjakig. Vond vissza az elméd minden más időről és csak ezt a pillanatot figyeld. A tudatosságodban itt és most van.” 
Szvámi Véda Bharati
Bán Zsófi
gyógymasszőr, BodyART oktató

Recommended Articles