Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Mindenki tudja, milyen az izomláz egy túra, sportolás vagy testünknek megerőltető nap után. Ennek oka, hogy a terhelés hatására izmainkban mikroszakadások jönnek létre, majd ezek regenerálódva kicsit vastagabbá válnak (így érhető el az izomtömeg növelése). A fájdalom, amit a regeneráció alatt gyakran érzünk az izomláz. Ez a fájdalom gyulladásra vezethető vissza, ami az izomba beáramló víz miatt kialakuló ödémából fakad.

Mi az aktív edzés?

Vegyünk egy sportolót, akinek a célja, hogy izomtömeget növeljen, megizmosodjon. Mit fog csinálni, hogy elérje ezt a célt? Adott izomcsoportra koncentráltan fog repetitív gyakorlatokat végezni. Ennek során az izom összehúzódik, majd megnyúlik újra és újra. Ezáltal eléri, hogy mikroszakadások keletkezzenek az izomban, mindezt az ő aktív, energiabefektetéssel járó mozgásával.

Mi a passzív edzés?

Masszázs során az izmokat kiemeljük, eltoljuk egymáson és az alattuk lévő szöveteken. Így megnyúlik az izom és emiatt itt is létrejöhetnek mikroszakadások. Azért hívjuk passzív edzésnek, mert az izom ellazult állapotban van, energiabefektetés nélkül, egy külső erő által (pl.: masszőr vagy vízsugár) van elmozdítva.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy feltaláltuk az izmosodás kényelmes, kellemes alternatíváját, hiszen ezek a mikroszakadások nem olyan mértékűek, hogy azzal szignifikáns izomnövekedést lehessen elérni. Ennek ellenére egy erősebb masszázst követően kialakulhat izomláz.

A masszázs tehát nem az izomnövekedésben vállal szerepet, legalábbis nem közvetlenül. Jótékony hatásai a vérellátás javítása, kapilláris keringés megnyitása, így segíti a salakanyagok távozását, fokozza az anyagcserét. Gyorsabb regeneráció és teljesítménynövekedés is megfigyelhető a helyesen kivitelezett masszázst követően.

 

Várom meglévő és új vendégeimet az Életerő Stúdióban!

Tóth Máté

+3630-585-7223

 

Recommended Articles