Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

 

A migrénes fejfájás a lakosság 10-15%-át érinti. Nőknél háromszor gyakoribb. Azonban kevesen tudják, hogy a migrén enyhíthető és kezelhető gyógymasszázzsal.

Mi a migrén?

A migrén általában 4-72 óráig tart. A roham rendszerint hirtelen kezdődik, érzékcsalódás (látótérkiesés, zsibbadások), úgynevezett „aura” előzi meg, ezután jönnek a tipikus tünetek: féloldali lüktető, görcsös fejfájás, ehhez gyakran társul hányinger, hányás, fény, hangérzékenység. A fejfájós roham után levertség, gyengeség, hajas fejbőr túlérzékenysége, nyak- és válltáji fájdalom jellemző.

Mi okozza?

A migrént bizonyos ételek fogyasztás, alkohol, testi megerőltetés, helytelen testtartás, menstruáció vagy környezeti hatások (pl.: front) válthatják ki.

Kezelése masszázzsal

Jelenlegi tudásunk szerint a migrén nem gyógyítható, csak kordában tartható, intenzitása csökkenthető. Erre kifejezetten jó a masszázs! A gyógymasszázs során lazítjuk a feszült, spasztikus izmokat. A kezelés az idegeket megnyugtatja, az általános közérzetet javítja, valamint fokozza a vér és nyirokkeringést, ezzel javul a kezelt terület tápanyag és oxigén ellátása, így megelőzhető az újabb migrénes roham.

Recommended Articles