Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Szinte nincs olyan ember, aki ne élt volna át élete során legalább egyszer deréktáji fájdalmat. Amikor fáj, akkor elgondolkodunk rajta, hogy mi lehet az oka, mit csináltunk rosszul.

A deréktáji fájdalmak oka rendkívül széles körű. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor orvoshoz kell fordulni.  Okozhatja hólyaggyulladás, nőgyógyászati problémák, porckorong sérv, megerőltetett izmok, rossz mozdulat, csontritkulás, stb.

Többek között az egyik ok cikkem témája, vagyis a csípő-keresztcsonti – SI ízület fájdalma.

Hogyan kezeljük? :

  • Enyhébb esetekben hamar elmúlik, ha könnyed normál mozgást végzünk, valamint elkezdünk lazító masszázsra járni.
  • A gyógytornász, a csontkovács, az osteopathiás orvos vagy más szakképzett egészségügyi szakember által végzett kézi manipuláció rendkívül hatékony lehet, ha a károsodott ízületi fájdalmat a túl kevés mozgás okozza.Ez a terápia fizikailag igazítja a helyére a csípő SI ízületét.
  • az SI-ízületeket körülvevő izmokat, inakat, szalagokat elkezdjük nyújtani. A rendszeres és célirányos nyújtásokkal megelőzhetjük a műtéti beavatkozást.
  • 1-2 napos pihenőt iktatunk be. Ettől több nem ajánlott ebben az esetben, mert fokozódik az ízület merevsége.
  • gyulladás esetén hűtjük (textilbe tekert jéggel)
  • ha nincs gyulladás, akkor jót tesznek a meleg eljárások pl. termál fürdő, vagy szauna. A meleg jótékonyan ellazítja a feszes és görcsös izmokat.
  • gyógyászati derékövet veszünk fel, ami tehermentesíti és stabilizálja a SI ízületet.

 

Súlyos, akut fájdalom esetén sajnos nem kerülhetjük el az orvos által felírt gyógyszereket beszedni pl. izomlazító és fájdalomcsillapító szereket. Bizonyos esetekben, amikor a fájdalom szinte elviselhetetlen, akkor az orvos injekciót, vagy infúziót fog adni.

Ahány ember, annyi féle elváltozás és fájdalom. Nincs egy tuti módszer, ami mindenkin segít. Ki kell tapasztalni, hogy az éppen aktuális fájdalomra mi hat.

Recommended Articles