Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Masszázzsal a derékfájdalom ellen

  • „Ó, még mindig fáj a derekam” panaszkodott János, miközben ült a széken és lehajolt, hogy felvegye a cipőjét.
  • Miért nem mész el egy jó masszőrhöz? kérdezte a felesége. A barátnőm is hasonló gonddal küszködött és megesküszik rá, hogy a masszázs segített neki.

János felsóhajtott, miközben bekötötte a cipőjét. „A héten már voltam csontkovácsnál. Azt mondta, hogy a hátam rendben van, de az izmaim nagyon merevek és görcsösek. Az orvos is azt javasolta, hogy szedjek izomlazító szert, de gyógyszert még nem akarok bevenni.”

 

János példáját nap, mint nap többször halljuk az Életerő Stúdióba először érkezőktől. De milyen masszázs használ a fájós deréknak? Hogyan találnak egy jó masszőrt?

1997 óta a masszőrt felkereső mozgásrendszeri problémákkal küzdő emberek létszáma kétszeresére emelkedett.

Az egészségügyi szolgáltatók egyre inkább ösztönzik a derékfájdalommal küzdő pácienseiket, hogy az orvosi kezelés mellett rendszeresen masszíroztassák magukat. Hiszen mindenki számára cél a műtét elkerülése.

A rendszeres masszázs kimutathatóan csökkenti a derékfájást, a depressziót és a szorongást. Valamint javítja az alvás minőségét és mennyiségét, növeli a szerotonin és a dopamint szintet.

 

A masszázs terápia további előnyei

Az American Massage Therapy Association szerint a kutatások azt mutatják, hogy a masszázsterápia számos fontos egészségügyi előnyhöz juttat, többek között:

  • A masszázs javítja a vérkeringést, ami elősegíti az izomok fizikai aktivitásának visszaszerzését.
  • A masszázs lazítja az izmokat. Az izomlazítás szintén segít az álmatlanságban.
  • A masszázs fokozza az endorfinszintet. Az endorfinszint növekedése a masszázs terápia egyik legnagyobb előnye. Az endorfinek a szervezet által termelt vegyi anyagok, amelyek jó érzést keltenek, ami nagyon hatékony a krónikus fájdalom kezelésében.

 

Recommended Articles