Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=’http://www.s3w.hu/wds-eletero/wp-content/uploads/2015/07/eletero_fejléc-1030×430.jpg’ attachment=’1122′ attachment_size=’featured’ attach=’scroll’ position=’center center’ repeat=’stretch’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”][/av_section]

[av_two_third first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

A porckorongsérv kezelése

Enyhébb esetekben, – amikor kifejezett izomgyengeség és/vagy vizelési zavar nem áll fenn – elsősorban gyógyszeres és fizioterápiás kezelést jelent, amely mellett a fájdalommentes időszaktól intenzív gyógytorna jön szóba.

A gyógyszeres és fizioterápiás kezelések hatására a fájdalom az esetek többségében idővel csökken, és – ha a sérv elmozdul – a gyök a nyomás alól felszabadul. A gyógytorna hatására az izomzat megerősödik, így csökken a gerinc terhelése.

porckorong-elvaltozasokHa egy hónapnyi konzervatív kezelés mellett is fennállnak a panaszok, vagy elviselhetetlenül erős fájdalommal jelentkezik a betegség, akkor idegsebészeti műtétre van szükség, melynek során a porckorongot eltávolítják, a nyomás alá került képleteket felszabadítják, ezáltal a betegek jelentős része panaszmentessé válik. A műtétnek kockázata is van: az operáció közben sérülhet az ideggyök, illetve – mivel a porckorongot eltávolítják – a környező porckorongok terhelése fokozódik, s így nagyobb eséllyel alakul ki rajtuk is sérv. A műtét legsúlyosabb szövődménye a hegesedés. Ilyenkor a műtétet követően hegesedés indul meg az érintett területen, ami gyakorlatilag állandó fájdalommal, rokkantsággal járó állapotot eredményez, és ezen a további műtétek is inkább rontanak, mint használnak. Ez a szövődmény elsősorban azokban az esetekben jelentkezik, amikor a műtétet korán végzik el, nincs “megérve” a sérv, és így annak eltávolítása sem sikerül tökéletesen.
[/av_textblock]

[/av_two_third][av_one_third]
[av_image src=’http://www.eleterostudio.hu/wp-content/uploads/2018/06/IMG_2155-773×1030.jpg’ attachment=’3330′ attachment_size=’large’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_third]

Recommended Articles