Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00


Amikor melegfrontok érik el az országot sokan nem mennek el a betervezett masszázsukra. Ennek oka lehet, hogy nem szeretnének kimenni a melegbe vagy, hogy úgy érzik testüknek ebben a hőségben nem esne jól a masszázs.

Az alábbi cikkben azt fogom bemutatni, hogy miért menjünk el melegfront esetén is masszázsra!

Szeretettel várom új és meglévő vendégeimet az Életerő Stúdióban (XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér 14.)

Tóth Máté – gyógymasszőr

tel.: +36-30-585-7223

eleterostudio@gmail.com

A melegfront természetesen hatással van az emberi szervezetre:

  • Fáradtság, ingerlékenység jelentkezhet
  • Emelkedik a vérnyomás
  • Emelkedik a pulzus
  • Nő a szívinfarktus kockázata
  • Migrénes rohamok jelentkezhetnek

Bontsuk ki egyesével a fent említett változásokat:

  1. Fáradtság, ingerlékenység

A fáradtság, kimerültség tünetei eredményesen kezelhetők masszázzsal, legyen az frissítő vagy relaxáló masszázs. A masszázs segít kiszakadni a hétköznapokból, az itt töltött időt magunkra szánhatjuk, így ki tudunk kapcsolni kicsit.

Az ingerlékenység, feszültség megszüntethető relaxáló masszázzsal. Relaxáló masszázs esetében a masszőrök különböző nyugtató hatású aromákat/aromás olajokat is alkalmaznak (pl.: eukaliptusz, levendula)

  1. Vérnyomás emelkedése

A vérnyomás megemelkedése az erek összehúzódása (vasocontrictio) során jön létre. A masszázs egyik hatása azonban ennek az ellentéte: az értágító hatás (vasodilatatio). Továbbá a megfelelő hőleadáshoz is szükséges az erek tágulása, ez pedig a melegben elengedhetetlen.

  1. Pulzus emelkedése

Mivel a masszázs a paraszimpatikus hatásokat hozza előtérbe, így a pulzust is csökkenti. Javul a test keringése: az erek kitágulnak, a keringésben részt nem vett erek is aktiválódnak, megnyílnak, javul a koszorúerek vérellátása, így javul a szív vérellátása, valamint nő annak perctérfogata.

  1. Nő a szívinfarktus kockázata

Szívinfarktusnak a szív saját ereinek (koszorúerek) elégtelen vérellátása miatt kialakult szívizomelhalást nevezzük. Ahogy az előző pontban említettem a paraszimpatikus hatás során a koszorúerek vérellátása is javul.

  1. Migrénes rohamok

A gyógymasszázs erre is alkalmazható és a tünetek enyhíthetők, sok esetben meg is szüntethetők.

 

Bár lehet, hogy a nagy melegben elsőre nem tűnik jó ötletnek kimozdulni, de egy biztos: ha elmegyünk ilyenkor is masszázsra, az pozitív hatással lesz a szervezetünkre!

Recommended Articles