Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

 

Van, aki szereti, ha „kiroppannak” a nyakcsigolyái, van akit még a gondolata is kiűzne a világból. Vajon ez a szokás káros az egészségre, vagy jótékony hatású?

 

Honnan jönnek ezek a hangok?

Az ízületeinkben jelentkező ropogásoknak több bizonyított oka lehetséges.

Az egyik ok szerint a ropogó hang azoknak a nitrogénbuborékoknak a kipukkadása miatt van, amelyek az ízületekben jönnek létre. Az életkorunk előrehaladtával az ízületeinkben lévő porcfelszínek kopnak és érdessé válnak, így „zajosabbak” is.

A másik ok, hogy a pattogó hangokat az ízületeket összetartó izom és szalagrendszer adja, amikor kilazítjuk őket. Minél kevesebbet mozgatjuk az ízületeinket, annál merevebbek és rugalmatlanabbak lesznek az ínak és szalagok, melynek következtében elindul a meszesedési folyamat. Ez megelőzhető rendszeres mozgással, masszázzsal. (www.eleterostudio.hu , +36703258673)

 

Kutatások szerint a ropogtatás nem okoz káros elváltozást az ízületeinkben. Természetesen erre is igaz, hogy mértékkel és nem túlfeszítve alkalmazzuk.

 

Mindez addig igaz, amíg az ízületeink nem fájnak, nem duzzadtak, nem színeződnek el és nem melegebbek a környező szövetektől. Ha ezt tapasztaljuk, akkor feltétlenül menjünk orvoshoz, aki vizsgálatokkal kideríti, hogy mi okozza ezeket a panaszokat.

 

 

Recommended Articles