Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Most, hogy egyre inkább elfogadjuk azt, hogy a cél érdekében nem hagyjuk el a lakásunkat, (csak étel és gyógyszertár) sok más hasznos dolog mellett foglalkoznunk kell az immunrendszerünk erősítésével.

Az immunrendszerünk véd meg bennünket a súlyos fertőzésektől is.

Napfény: Kint már tavasz van, mégha szeszélyes is, de azért már érezzük, hogy a nap egyre melegebben süt és vágyakozunk sétálni, kirándulni, vagy egyszerűen egy padon üldögélni. DE! ezt most nem tesszük. Viszont a lakásban is tudunk napozni, ha felöltözünk és a nyitott ablak elé ülünk, amikor épp odasüt a nap. Bátrabbak egy plédet is leteríthetnek a padlóra és lehet napozni is.

Vidám gondolatok: Köztudott, hogy a vidámság egészségesebbé tesz bennünket. Olyan hormonok szabadulnak fel a szervezetünkben (endorfin, szerotonin), melyek feltöltenek életigenléssel és örömmel. Jelen helyzetben ez kialakulhat a barátainkkal, távol élő családtagjainkkal folytatott chateléssel, skypolással. Közös sport kihívások, célok elérése teheti még vidámabbá a négy fal közötti életünket. Feltétlenül csökkentsük a félelemkeltő hírek hallgatását, nézését és olvasását. A félelem és a rossz gondolatok rombolják az immunrendszerünket, ami betegséghez vezet.

Egészséges ételek: Sokunk hétköznapi életében nem jut idő a konyhaművészetek gyakorlására. Most azok, akik nem tudnak bejárni dolgozni, vagy sajnálatos módon végleg, vagy átmenetileg szünetel a munkája, bevonulhatunk a konyhába. Kezdő lépésként csodás teákat kreálhatunk, hiszen az immunrendszerünk intenzív működéséhez szükséges a sok folyadék. Ha már unod a sok vizet, akkor változatos módon elkészítheted az ízes, vagy natúr teákat. A felhalmozott tartós élelmiszer alapanyagokból saját kezűleg készíthetünk különböző ételeket.

Ha ránézek a sarokban heverő krumplis zsákra, melyben a jó idő hatására kezd kicsirázni a krumpli, rögtön arra sarkall, hogy egy burgonya salátát, vagy rakott krumplit készítsek belőle. Minimálisra csökkentve a bevitt tartósítószerek, ízfokozók immunrendszerre gyakorolt károsító hatását.

A többit a kreativitásotokra és a Google-ra bízom.

 

Vidám karanténozást

Recommended Articles