Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Az IASTM egy modern lágyrész-mobilizációs technika. Ez egy olyan típusú kezelés, amely lehetővé teszi a fizikoterapeuta számára, hogy hatékonyan lebontsa a hegszöveteket, a fascia korlátokat, és gyorsan helyreállítsa a normál lágyrészek szerkezetét, rugalmasságát és működését.

 

Számos speciális eszközt használ a lágyrész sérülések kezelésére . Például bármilyen testrészen használható, beleértve az izmokat, inakat, szalagokat, fasciákat és ízületeket.

 

IASTM kezelés az Életerő Stúdióban
IASTM kezelés az Életerő Stúdióban

Míg sokan az IASTM technikát használják akut sérülések (például húzódások) kezelési módszereként, vannak, akik ezt a fajta terápiát választják megelőző intézkedésként – különösen akkor, ha nagyon aktívak és tudják, hogy ki vannak téve a túlterheléses sérülések kockázatának. Az IASTM segíthet fellazítani a feszes izmokat és inakat – ami lehetővé teszi a test gyorsabb gyógyulását –, csökkentve ezzel a krónikus fájdalom vagy újbóli sérülés kockázatát ezen a területen.

 

 

Hogyan működik az IASTM

Az IASTM különféle eszközöket használ a testen, beleértve a lapos és ívelt rudakat, gumilabdákat és keféket, hogy nyomást gyakoroljon közvetlenül a feszes izmokra vagy inakra. Ennek a nyomásnak az alkalmazása lebontja a hegszövetet, enyhíti a gyulladást, és serkenti a gyógyulást a bőr felszíne alatt.

 

A cél a véráramlás fokozása ezeken a területeken, hogy gyorsabban és hatékonyabban gyógyuljanak; ez a rugalmasságot is javítja, mivel fellazítja a merev ízületeket és gyorsan mozog (ami segít csökkenteni a fájdalmat). Növeli a sérült ízületi vagy ínszövet oxigénellátását, az IASTM segít enyhíteni a duzzanatot, így nem szenved krónikus merevségtől minden edzés (vagy egy hosszú munkanap) után. Az IASTM-ben az a legjobb, hogy nem invazív, vagyis nem kell aggódnia a műtét miatt vagy a munkaszünet miatt, hogy meggyógyuljon. Ezenkívül sokkal kevésbé fájdalmas, mint a fizikoterápia más formái (például a mélyszöveti masszázs), így a legtöbb ember számára könnyebben kezelhető.

 

M eszköz használataE két kezelés kombinálása hatékony, mivel gyorsabban felépülhet a sérülésekből. Az IASTM-mel és a fizikoterápiával pillanatok alatt visszatérhet teljes munkaképességéhez (és fájdalommentesen).

 

Melyek az IASTM terápiában használt különböző eszközök?

Az IASTM eszközöket lágyrész sérülések kezelésére tervezték. Kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból, teflonbevonatú hegyekből és szilikonból készülnek. Így nem irritálják a bőrt, miközben oldja a csomókat a feszes izmokban, amelyeket az ismétlődő vagy megerőltető mozgásminták okoztak (pl. egész nap keresztbe téve a karokat a mellkason).

 

IASTM eszközök a fizikoterápiához.

A rendelkezésre álló eszközök sokfélesége lehetővé teszi a terapeuták számára, hogy a kezeléseiket a pácienseik igényei szerint alakítsák ki. A fizikoterapeuták az IASTM eszközöket használhatják az akut és krónikus lágyrész-sérülések kezelésére, és megelőző intézkedéseket tehetnek a jövőbeni problémákkal szemben. A műszerek más típusú kezelésekben is működhetnek, mint például a triggerpont terápia és a myofascialis lazítás. Számos testrészen használhatók, beleértve az izmokat, inakat, szalagokat és fasciákat. Az eszközöket úgy tervezték, hogy meghatározott mértékű nyomást fejtsenek ki a szövetekre, így a terapeuta anélkül tud dolgozni rajta, hogy kárt vagy fájdalmat okozna a páciensének.

 

Ezeknek az eszközöknek a hegye lehet tompa vagy éles, az adott kezeléstől függően. Általános szabály, hogy minél élesebb a szerszám, annál intenzívebb és specifikusabb a lágyrészkezelés.

 

Milyen állapotokat kezel az IASTM?

Az IASTM számos állapotot képes kezelni, beleértve:

 

 • Izom- és inak sérülései
 • Ízületi gyulladás
 • befagyott váll
 • Sportsérülések
 • Teniszkönyök
 • Plantar fasciitis (sarokfájás)
 • Fibromyalgia
 • Isiász (az ülőideg irritációja vagy összenyomódása miatti fájdalom)
 • Carpal tunnel szindróma (zsibbadás és bizsergés az ujjakban és a kézben)
 • Tenziós fejfájás

 

Az IASTM terápia előnyei

Az IASTM terápia célja a gyógyulás elősegítése és a fájdalom csökkentése. Ezt a keringés fokozásával, a hegszövetek és a fascia (kötőszövet) felszakításával, a feszes izmok lazításával, a gyulladás csökkentésével és az idegek stimulálásával éri el. Ez segít a szervezetnek gyorsabban felépülni a sérülésekből, és javítja az általános egészségi állapotot a jövőbeni problémák megelőzésével.

 

 • fájdalom és gyulladás csökkenése
 • véráramlás és nyirokáramlás fokozódása
 • A következő mozgástartomány (ROM) javítása
 • Kevesebb izomfájdalom tevékenység után
 • Jobb alvás
 • Jobb általános egészség

 

Hogyan segíti az IASTM az izmok és inak gyorsabb gyógyulását?

Ha izom- vagy ínsérülése van, a szervezet megpróbálja helyrehozni azt hegszövet és új kollagén létrehozásával. Ez időt vesz igénybe, és fájdalmat és merevséget okozhat. Az IASTM segít felgyorsítani ezt a folyamatot a hegszövet és a fascia (kötőszövet) lebontásával, hogy a vér és a nyirok könnyebben áramolhasson át a szöveteken. Ez segít felgyorsítani a gyógyulást, miközben megelőzi a jövőbeni problémákat.

 

 

Hogyan növeli az IASTM a mozgástartományt

Az izmok és ízületek mozgástartománya gyakran korlátozott a hegszövetek vagy az izmok és a fascia között kialakult összenövések miatt. Ez még nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha sérülést szenvedett. Az IASTM segít lebontani ezeket az adhéziókat, így teste szabadabban mozoghat.

 

Hogyan csökkenti az IASTM a krónikus fájdalmat

A test természetesen a homeosztázis vagy az egyensúly állapotába akar kerülni. Amikor megsérül, teste védelmi módba lép, és összenövéseket hoz létre az izmok és a fascia között, hogy stabilizálja a területet és megakadályozza a további sérüléseket. A probléma az, hogy ezek az összenövések fájdalmat okozhatnak, ha korlátozzák a mozgási tartományt vagy megnehezítik a mozgást. Az IASTM segít csökkenteni ezt a krónikus fájdalmat azáltal, hogy lebontja a hegszövetet, így a vér és a nyirok szabadon áramolhat a szöveteken.

 

Következtetés

Az Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM) biztonságos és hatékony kezelés számos betegség esetén. Az IASTM ívelt vagy lapos felületű eszközt használ a feszes izmokra és inakra gyakorolt ​​nyomásra. Ez a terápia serkenti a gyógyulást azáltal, hogy fokozza a véráramlást és feltöri a hegszövetet.

 

Az IASTM a következő módokon segíthet Önnek: csökkenti a fájdalmat, növeli a mozgási tartományt és javítja az izomműködést. Ha bármilyen oka van azt hinni, hogy olyan sérülésektől szenved, mint például krónikus derékfájás vagy nyaki problémák, kérjen időpontot még ma az Életerő Stúdióba, hogy megtudja, az IASTM a megfelelő kezelés az Ön számára.

Recommended Articles