Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Melyik farkast eteted?

  Mese a mindennapok farkasáról

Egyszer volt, hol nem volt, – tán igaz sem volt,- volt egyszer az ősi Jing – Jang jel.

Ez a kép két farkas, vízhez hasonlatos könnyűségű táncából állt össze. A fekete s fehér, pozitív és negatív, igen nem, férfi és nő, fönt és lent, kint és bent, tudatalatti és tudatos tánca ez: a harmónia szimbóluma. Harmóniájuk a látszólagos ellentétek mozgásában rejlik. Tetten érhetőek Ők épp úgy a zenében, mint a csöndben; úgy a mozdulatlanságban, mint a táncban.

Amikor az egészségünk megborul, érdemes megvizsgálni rezgésünk, mozgásunk, cselekedeteinket, kisugárzásunkat, belső hozzáállásunk, tehát azt, hogy mivel tápláljuk magunkat, a környezetünket, illetve, hogy mivel táplál minket környezetünk. A táplálék, természetesen, nem csupán az ételt jelenti, – ez egy megközelítése a dolgoknak –  táplálékok: az érzelmek, gondolatok, élmények, emberi kapcsolataink.

Arkhimédésztől reánk maradt arany mondat az “Adjatok egy stabil pontot, s kifordítom sarkaiból a világot.”

Vegyük e stabil pontnak most az étkezési szokásainkat. A fekete farkas szereti: a savat, az instantot, a cukrosat, a félkészet, az élesztőset (B vitamin tartalmú), a színezékkel telit, a fekete kávét (mértékkel ezt is lehet, hiszen antioxidáns), fekete teát ( ha sokáig ázik, akkor lúgosít), az alkoholt (nem mindegy milyet, mennyit, miért ) – ez a sav; a fehér pedig szereti a magas rost tartalmú ételeket, például a zabot, a nyers organikus zöldséget, a gyümölcsöket, a frissen főttet, a magokat, a házi ételt, a hüvelyeseket, a tiszta vizet – ez a lúg.

Ha leggyakrabban gyakorolt szokásaink terén elhatározásra jutunk, s megtesszük a szükséges változtatásokat, akkor lassan, de biztosan kezdenek csodák történni a mindennapjainkban!

Szokásaink változtatását megsegítendő lehet a masszázs, mert jelenbe hoz, mely helyről a mindenség elérhetővé, s átalakíthatóvá válik – könnyedén, egyszerűen, lazán és szeretettel.

 

Berczeli Ágnes

Holisztikus masszőz

 

Recommended Articles