Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

Fájnak az izmai? Fáradt, alig vonszolja magát, pedig szinte alig mozgott egész nap?

Az izomfájdalmak és fáradtság hátterében rengeteg dolog meghúzódhat. Most fordítsuk figyelmünket az egyik ilyen kiváltó okra a szelén hiányos táplálkozásra.

Ha kevés szelén tartalmú táplálékot fogyasztunk, akkor az izmaink kevésbé terhelhetőek, a pajzsmirigyünk alacsony működésű lesz, melynek egyik tünete a különösebb ok nélküli fáradékonyság és aluszékonyság.

A masszőr átmasszírozza az egész testünket, amitől csodásan érezzük magunkat, de a hiányzó ásványi anyag miatt lassan újra visszakúszik a kimerültség érzése.

Mi a teendő?

Ahhoz, hogy kiderítsük, valóban mi okozza, a tüneteket a házi orvosunktól labor vizsgálatot kell kérni. A vér és vizeletvizsgálat kimutat sok olyan apró eltérést, melyek eleinte olyan tüneteket produkálnak, amit a hétköznapi rohanásnak tudunk be.

– szelén tartalmú táplálékok fogyasztása

A szelén főleg a húsokban található meg, illetve a tenger gyümölcseiben, magvakban és a diófélékben. De sok zöldség is tartalmazza különböző koncentrációban pl. spenót, bab, spárga, gomba.

 

A szervezetünk szelén háztartásának egyensúlyba kerülésével a masszázzsal tartós eredményt érünk el az izom és ízületi fájdalmak csökkenésében.