Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

A gyógymasszázsra/gyógytornára érkező pácienseink egy része elhúzódó derékproblémával küzd. A kezelések elkezdésével enyhülnek a panaszok, ám akár egy éven túl is fennmaradhatnak. Mi állhat a háttérben?

Gyógymasszőrként ilyen esetekben javaslom a vendégeimnek, hogy feltétlenül forduljanak szakorvoshoz, hogy időben megelőzzenek egy komolyabb betegséget. Ugyanis a halogatott szakszerű kezelés hiánya kényszertartásokat idéz elő a mozgásrendszerben. Egy pár hét/hónap alatt kialakul a betegben a betegség tudat és már nem hiszi el, hogy fájdalom nélkül tud élni. Ez a hozzáállás pedig megakadályozza abban, hogy hozzájusson a megfelelő gyógytornához, gyógymasszázshoz, fizikoterápiához. Az állapot viszont fokozatosan romolhat. A kényszertartások túlterhelik a gerincet, melyből porckorongsérv, krónikus kopások, mozgásbeszűkülés és egyéb komoly panaszok keletkeznek. Fontos, hogy rendszeres ortopédiai szűrésre járjon az, akinek valamilyen gerinc problémája van, pl. gerincferdülés.

A stressz okokat is csökkenteni kell, mert ronthat a gerinc fájdalmakon. Erre is vannak megfelelő eszközök: jóga, tai-csi, autogén tréning, meditáció, relaxáció.

A könnyed, nem megerőltető mozgás is csökkenti a fájdalmat, amit csak addig végezzünk, amíg kellemes érzéseket okoz. Ne feszítsük túl az izmokat és ízületeket.

Ha már panaszok alakultak ki, a szakorvos vizsgálata után érdemes felkeresni a gyógytornászt és a gyógymasszőrt is. Az Életerő Stúdióban szakszerű gyógytornán és fájdalomcsillapító gyógymasszázson is részt vehet. 06 70 3258673

 

Recommended Articles