Gerincferdülés kezelés

15 000 Ft21 000 Ft

A komplex gerincferdülés kezelés három fő eleme: gyógymasszázs a görcsös izmok lazítására, gravitációs paddal történő gerincnyújtás porckorongsérvek kezelésére, és csontkovácsolás az ízületek mozgékonyságának javítására.

Leírás

A komplex gerincferdülés kezelésünk három fő összetevője közé tartozik:

Gyógymasszázs:

  • Célja a fájdalom enyhítése és a görcsös, merev izmok lazítása.

Gerinc nyújtás professzionális gravitációs paddal:

  • Ezen terápia során a gravitációs paddal történő gerincnyújtás segít a porckorongsérv visszahúzódásában, a porckorongok eredeti alakjuk visszanyerésében.

Csontkovácsolás:

  • Hagyományos természetgyógyászati módszer, melynek során az összes ízület kimozgatása hatásosan segít a derékfájdalmak kezelésében.

A gerincferdülés (scoliosis) a gerinc oldalirányú elhajlását jelenti, amely során a gerinc egyes szakaszai elgörbülnek, csökkentve a mozgékonyságot, és már nem képesek teljesen kiegyenesedni. A hát nézete során látható, hogy a gerincoszlop jobbra vagy balra görbül, és ez fokozódhat, kialakítva a háti szakaszon bordapúpot, az ágyéki szakaszon pedig izomdudort.

A gerincferdülés napjainkban gyakori probléma, amely már gyerekkorban kezelést igényel. Mozgásszegény életmód, ideg-izom eredetű problémák, pszichés okok és egyéb tényezők okozhatják. A korai felismerés kulcsfontosságú, és ajánlott kisiskolás korban szűrővizsgálatokon részt venni.

A kezelés során a konzervatív terápia, például gyógytorna és gyógymasszázs, lehet hatékony kisebb görbület esetén. Nagyobb elváltozások esetén a fűző vagy akár műtét is szóba jöhet. Megelőzés szempontjából fontos a gyermekkorban történő figyelem, de a felnőtteknél is felmerülhet, és komolyabb panaszokhoz vezethet. A gerinc terhelhetőségének csökkenése hát- és derékfájdalmat okozhat, ezért a rendszeres ortopédiai vizsgálat és a megfelelő terápiás intézkedések kiemelten fontosak a fájdalommentes mozgékonyság fenntartása érdekében. Az ortopéd szakorvos, gyermek ortopéd szakorvos, fizioterapeuta, valamint gyógytornász és gyógymasszőr szakértelme kulcsfontosságú a kivizsgálás és terápia során.

További információk

Időtartam

60 perc, 90 perc