Telefon

+36 70 3258 673

E-mail

eleterostudio@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00

– Elengedés
  A gyógyulás olyan, mint a régészet : a felszínről igyekszik a mélyben szunnyadó kincsek felderítésére. Ahhoz, hogy új szokásokat idegezzünk be mindennapjainkba, először a régieket kell ‘lapátra tegyük’.Év közbeni elengedő időszakok Holdfogyatkozásra, tavasz előre és őszre esnek – ilyenkor ajánlott tisztító kúrába kezdeni.
   A szervezetünk öntisztuló, de néha épp úgy eltelik, mint a fürdőszobai lefolyó. Ilyenkor merül föl a kérdés, hogy mégis, hogyan kezdjünk hozzá a tisztításhoz?
   Az interneten rengeteg ötlet lehető fel különféle cikkek és blogok formájában, ez az itteni sem különb: amolyan szemelvény, személyes tapasztalattal vegyítve. Előrebocsájtom, hogy érdemes e témában is a megfelelő szakembert felkeresni, esetünkben: a dietetikust; e cikk pedig legyen ötletadó, kedvcsináló gyanánt az olvasó kedvére!
– Nem csak kenyéren él az ember
egészséges táplálékok 2   Érdemes a lelki színtérbelső udvarán is fölseperni, ugyan is az étkezési szokásaink sokszor csupán lenyomatai különféle sérelmeinknek. Az elengedés eképpen folytatódik lelki értelemben: az életünkben észlelt bárminemű elakadás, habár fizikai színtéren jelentkezik, összefüggésben áll aktuális lelki állapotunkat, s éppen oda mutat, ahonnan figyelmünket korábban kivontuk. Kérdezzük meg tehát magunkat: miért akadályoztatom magamat? Sőt, várjuk meg válaszunkat őszinte érdeklődéssel és válaszoljunk is őszintén, így találkozhatunk: elvárásainkkal s önmagunkra rótt ítéleteinkkel, amelyek alól mi magunk oldozhatjuk föl magunkat. (Megesik, hogy mindezen alkímiai folyamatok ‘a másik tükrében’ lehetségesek.)
  A változásra, meglehet, hogy egónk (=azt hiszem ez vagyok én: szokás, külcsín, karakter) görcsös ellenállásba kezd, s ezért kapásból nagy fokú belső ellenállással találjuk szembe magunkat. Ilyenkor érdemes nagy levegőt venni, s szemre vételezni a változás nyereségeit:  a ‘régi énünk’ elengedésével hiába csukódnak be eddig nyitva levő ajtók, nyílnak újabbak: új tudatállapot, új helyek, új emberek, új lehetőségek várhatóak – fogadjuk őket örömmel és szeretettel!  
   Vizualizációs gyakorlat:
Adott egy fekete képkeretet, ebbe tégy bele minden olyat, amire nincs több szükség, s engedd, hadd tűnjön el, váljék köddé, felhővé, bármivé. Láss magad előtt egy szép, fehér képkeret, s tégy bele minden olyant, amit az életeben látni szeretnél, majd helyezd ki gondolatban a falra. Köszönd meg Magadnak. (:
A gyakorlat tetszés szerint átalakítható, továbbfejleszthető!
  További önismereti tippek: Theta Healing, Yóga, Meditáció,egyéb tréningek: pl KVT (Kreatív Valóság Teremtés), színházi improvizáció, pszicho dráma, családállítás… sat.
– Az immunrendszer támogatása
immunrendszer és bél  “Immunrendszerünk80%-a vastagbelünkben található”. Emésztési problémák esetében érdemes ezt a szakaszt kitisztítani, étrend változtatással, illetve különféle, erre a célra hatékony eszközökkel.
   Ennek a felkészítő szakasza a vese tisztítás: csalán, zsurló. Vesetisztítás tipp: >>>
   Étrendünk átalakítását egyesek szerint a vércsoportunknak megfelelő diétával érdemes ‘kezelni. Mintaértendek: AB >>> O >>> B >>> A >>>
   Szerény személyem szerint a legkézenfekvőbb táplálkozási séma a vegán&lokál&bio&fair trade lehetőség, mivel ez a legegyszerűbb. Teremtőképességeink s energiáink így gyűjthetőek össze a legkönnyebben! Kedvcsináló, inspiráló szakácsköny >>>
   Váljék véreddé– szól a magyar -, ugyanis élelmünk, élet elemünk meghatározza tudatállapotunkat. Íme egy nehány órás hanganyag a témában:Somlósi Lajos – A konyháról >>>
   További tippek a témában: makrobiotikus táplálkozás, Gerzon terápia – a kávébeöntés leírhatatlanul katarktikus! -, panchakarma… sat.
– Mit kerüljünk?
   Az aromák, édesítőszerek, térfogatnövelő szerek, színezékek, finomított élelmiszerek, homogénezett tejek és gén modifkált, magtalan élelmiszerek tápláléknak hazudott világában: igazán nem csoda, ha valakinek emésztési problémái vannak. A finomításról készült is egy kis L’art pour L’art társulat előadás: “Besenyő Pista bácsi – A hülyeségről” címmel.
   Megvonni a megvonókat fél siker: dohány és kávé kivesznek az ásványi anyag készletünkből és vizünket apasztják, ahogy a cukor is. A mértékletesség elve egy jó kulcs lehet.
Tipp kakaóra >>> gyümölcscukorral, forró vízzel és házilag készített vegán tejjel, vagy csak úgy ‘ala nature! Igazi antioxidáns, izom és ideg lazító, boldogság hormon termelő, telis tele magnéziummal és vassal!
– Mit igen?
    Déligyümölcsök, szörpök és cukros italok helyett: vitamin, rost és ásványi anyag bevitel. Alternatívák: házi lekvár hideg vízzel higítva: üdítő vagy szörp; forró vízzel higítva: gyümölcstea.
   Neurosan zeolit ásványi por: fogmosásra, növény és ember gyógyításra, minden jellegű emésztési problémákra napi egy teáskanál fél deci vízben feloldva! Cikk a témában>>>
   Kék alga, avagy Chlorella: kiváló béltisztító óriási vízigénnyel, tehát, ha a székrekedés forrása az volt, kevés vizet ittunk, és korábban nem sikerült, még mozgással sem növelni a víz bevitelt, fogyasztása esetén esélyünk sem lesz keveset inni! Megjegyzem a porcok rugalmasságát is a víz adja, így ha valakinek sérv ügye van, arra is lehet ez részben a megoldás.
   Sürgősségi székelés segítők: szikfű, közismertebb nevén a kamilla; csipkebogyó, éjszakára áztatva; szenna tea; fekete szezám mag magában vagy teának – herpeszesek kerüljék a szezámot!; szilvalekvár, lenmag s igazi házi tej; esetenként még a cukor is tud segíteni – reumás állapotokra ez a két utóbbi nem jó!
   Ajánlott tér csináló szerek még a masszázs, légzés terápia, jóga, úszás, futás, szauna, szürke sós vizes fürdő, séta az erdőben, tűz és természetes víz mellett időzés.
   Tipp a mindennapokra: köszönd meg az ételt is, italt is mielőtt elfogyasztanád.
Következő heti cikk>>>
‘Én-részek összerendezése
Berczeli Ágnes
‘Gica

Recommended Articles