bodyARTbodyART

avagy a test és a lélek erősítő tréninge

 

 

Manapság számos olyan sportot találunk , amivel kitudjuk engedni a gőzt és egy kis endorfinhormonhoz tudunk jutni. Legyen ez a futás, vagy egy küzdősport vagy akár szellemibb tevékenység a jóga. Számomra fontos, hogy egyszerre érezzem magam erősnek testileg és feltöltődjek lelkileg. Ebben nyújt nekem segítséget a bodyART.

De mi is ez a bodyART?

Amikor mesélek arról, hogy tartok bodyART-ot , mindig az első kérdés, hogy az meg mi? Olyan mint a jóga? És akkor elmondom , hogy nem. A jóga manapság nagyon elterjedt mozgásforma lett. Számos előnye van a jógának is.

 

A bodyART egy funkcionális tréning, mely különböző poziciókat és légzéstechnikát kombinálva alkotja meg a tökéletes összhangot edzés során. Egyszerre testi és egyszerre mentális befelé fordulást igényel. A legfőbb cél az edzés során , hogy a helytelen mozgásmintákat felülírja és segít a helyes testtartás javításában.

A hangsúly az „egészen” van, azaz az egységen. A gyakorlatok teljes testorintált gyakorlatok, amelyek egyszerre több izomcsoportot is megmozgatnak.

A bodyART a jin-jang elméletre alapul, amely a relaxáció és erő összhangjában valósul meg.

 

Hiszen tudjuk, hogy semmi sem állandó. Mindig minden változásban van.

Rendszeres edzés mellett kiváló alakot és mentális erőnlétet tudunk fejleszteni. Számos pozíció egyensúlyozáson alapul, mellyel erősíteni tudjuk a jobb és a bal agyfélteke közti kapcsolatot.

Én azt tapasztalom és a vendegéim is, hogy egy tudatosabb életforma alakul ki a bodyART módszerrel.

IMG-02cca82813dd1afd179c6d8f88d200b4-V

Alapvetően nem szeretek mozogni, de a bodyART számomra egy olyan sport ,amit szívesen csinálok. Azért szeretem mert átmozgat érzem, hogy nem csak a felületes izmokat erősiti, hanem a mélyeket is. Kemények az órak, de mégis végig csinálhatóak és nagyon élvezhetőek.”

Zsófi

Számomra azért jó módszer a bodyART, mert kikapcsol és megnyugtat. Nagyon jó állóképességet ad és a tartásnak is jót tesz, főleg, hogy irodai munkát végzem és sokat kell ülni a gép előtt.”

Barbi